Hvad Er Kroatisk Mad?
Kroatisk mad er ikke så udbredt i Danmark, men det er ikke til at forstå, for det er faktisk ret lækkert. Der er faktisk ikke den store forskel på kroatisk mad, men i Kroatien er de meget glade for trøffel, hvor de blandt andet bruger det ovenpå desserter.
Hvis man er glad for pasta, så skal man helt sikkert prøve Fuzi. Det er en traditionel pasta, som er håndlavet. Det rulles ud i et tyndt ark, skæres i strimler tre til fire centimeter og placeres over hinanden. Strimlerne skæres derefter diagonalt og frembringer diamantformer. To ender af hver diamant foldes derefter over hinanden for at mødes i midten og klemmes sammen, hvilket får fuži til at ligne en bue. Normalt serveres pastaen med en mild rød kødsovs lavet af løg, tomatpasta, hvidvin og bouillon.
En populær ret, som spises meget i Dalmatien, er dalmatinsk prosciutto, som er røget skinke. Skinken bruges ofte som en forret og serveres mange gange med oliven og ost.
Hvis man er til det søde køkken, skal man helt sikkert prøve den kroatiske dessert kroštule. Kroštule er en meget gammel opskrift, der har latinske rødder: "crustulum." På romersk tid blev crustulum, også kaldet "mini romersk pandekage”. Denne sprøde og søde dessert er virkelig meget nem at lave, men tvivl ikke om, at de er meget lækre. Der er mange variationer til denne dessert i Kroatien, så du kan finde dem lavet anderledes. Smagsmæssigt minder de meget om de belgiske churros og man kan også spise dem med samme tilbehør, som softice, Nutella eller syltetøj.
Skiltet øverst viser at dette tekstindhold, var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis shoppe smykker. Uden støtten fra Perlen Odense kunne dette tekstindhold ikke lade sig gøre.